23 november 2022

Design efter industrins processbehov ger stabila affärsmässiga förutsättningar

Flexibilitet skapar stabilitet i företaget Nimo-KG. Oavsett det är hög- eller lågkonjunktur redovisar företaget goda resultat.   

– Vårt recept med en kombination av kostnadskontroll och kundanpassade lösningar har visat sig vara framgångsrikt i över 60 år, säger Martin Olsson, vd på Nimo-KG.

Martin Olsson, vd Nimo-KG.

Nimo-KG slog upp sina portar 1958 och skulle därför snart kunna kallas för en pigg pensionär. Men någon pension väntar inte ingenjörsföretaget utan de tar i stället sikte på en spännande framtid. Som specialist på produkthanteringsutrustning inom livsmedelsindustrin har Nimo-KG skapat sig en nisch som gör dem unika på världsmarknaden.

– Ingenting är en dans på rosor utan varje dag är en kamp för att göra Nimo-KG än mer framgångsrika. Som för alla andra företag gäller det att balansera våra kostnader med intäkterna, säger Martin Olsson.

   Läs mer: Kunder från hela världen anlitar Nimo-KG

För att ha kontroll över kostnaderna har Nimo-KG valt att outsourca all produktion. Det innebär att de lättare klarar marknadsfluktuationer. På så vis kan de även hantera både små som stora order oberoende av varandra. På intäktssidan arbetar Nimo-KG både som OEM-tillverkare och säljer via egna försäljningskanaler direkt till slutkund där fokus är att skapa kundanpassade lösningar. Som helhet har Nimo-KG en flexibel affärsmodell som i sin tur är en stabil grund för verksamheten.

– Med våra kundanpassade lösningar har vi byggt ett gott namn långt utanför Sveriges gränser. Redan idag går 70 procent av vår försäljning på export, men vi ser att det finns goda förutsättningar att öka försäljningen globalt. Livsmedel kommer alltid behöva hanteras och vårt mål är att Nimo-KG ska bidra till en effektivare industriell produktion, säger Martin Olsson.

Bageriutrustning

Lantmännen i Köpenhamn har skräddarsydda maskiner för bakeri från Nimo-KG.

Gå tillbaka till nyhetsflödet