8 mars 2021

Triss i tvåpelarlyft – Nimo-KG levererar maskiner till världsledare inom fruktberedning

Produkthanteringsföretaget Nimo-KG har nu levererat en tredje repeatorder till ett världsledande företag inom fruktberedning i Kanada. Leveransen bestod av tre exemplar av Nimo-KG:s tvåpelarlyft SK 800 MK2 och ett antal transportvagnar.

– Kunden arbetar med fruktberedning och är en av världens största leverantörer till bland annat mejerier. De har byggt en helt ny produktionslinje där våra maskiner kommer installeras för att lyfta och tömma produkten i ett mottagarkärl. Att det är den tredje repeat-ordern visar att kunden är nöjd och att vi kan leverera högkvalitativa maskiner till världsledande tillverkningsföretag oavsett bransch, säger Carina Thern, säljare Nimo-KG.

Fruktberedning

Den första ordern fick Nimo-KG redan för ett par år sedan, och nu har skåneföretaget slutlevererat en tredje uppsättning tvåpelarlyftar till Kanada. Lyftarna är specialdesignade för att passa in i slutkundens produktionsprocess.

– Vi kom fram till en speciallösning med tvåpelarlyften SK 800 MK2 där bland annat stora pneumatiska specialtrattar installerats för att produktionsflödet ska bli så effektivt som möjligt. Att utgå från kundens specifika behov och förutsättningar för att hitta den bästa lösningen är något vi är unika på, säger Carina Thern.

Nimo-KG:s tvåpelarlyft SK 800 MK2 används i en rad olika industrier, bland annat inom livsmedelsindustrin där den används för lyft och tömning av produkter från storbehållare till exempelvis formningsmaskin, påfyllare, kvarn och blandare. Lyften kommer i flera olika utföranden och kan anpassas för att integreras i alla produktionsprocesser.

Läs mer om SK 800 MK2

Gå tillbaka till nyhetsflödet