22 juni 2015

Invigning för Nimo-KG:s största projekt någonsin – komplett uppvägningsanläggning

 äveDen största ordern i Nimo-KG:s historia är nu producerad, monterad och levererad. Den 17 juni var det stor invigning av Findus nya toppmoderna fabrik i Bjuv i Skåne dit Nimo-KG har levererat en komplett uppvägningsanläggning som hanterar i stort sett samtliga produkter som lämnar fabriken.

– Det här har varit vår största affär någonsin och vi har arbetat i 1,5 år med leveransen. Det har varit ett fantastiskt roligt projekt och det är skönt att maskinerna är igång och fabriken invigd, säger Torsten Palmgren, försäljningschef på Nimo-KG.

Landsbygdsminister Sven-Erik Bucht inviger Findus nya fabrik i Skåne, dit Nimo-KG har levererat en komplett uppvägningsanläggning, företagets största order hittills.

Nimo-KG:s arbete med leveransen till Findus har pågått sedan mars förra året och samarbetet har fungerat bra.

– Findus har varit en fantastiskt bra kund att jobba med. Vi har haft en god arbetsrelation och det har märkts att de har haft förtroende för oss genom hela processen. Även om vi ännu inte har kört full produktion så har alla förberedande tester sett riktigt bra ut. Det framkommer alltid vissa småjusteringar men de har vi kunnat göra innan invigningen.

Lyft för hela regionen

Uppförandet av Findus nya produktionsanläggning och tillhörande fryslager i Bjuv har inneburit ett lyft inte bara för Nimo-KG utan även för hela regionen.

– Vi har haft flera aktörer här runtomkring som har producerat och framförallt monterat för oss, vi har så långt det gått försökt hålla produktionen lokal. Så det har varit positivt för hela bygden.

När Nimo-KG:s uppdrag för Findus blev klart innebar det mer än en årsomsättning i en enda order, och nu när affären är klar ser företaget ljust på framtiden.

– Vi sitter nu i ett jättebra orderläge med många nya ordrar på ingång. Affären med Findus har verkligen gett oss fart under galoscherna. Samtidigt som det har resulterat i en trygg ekonomi för företaget så för Findus-affären också med sig en starkare position för oss på marknaden inför framtiden, säger Torsten Palmgren, försäljningschef på Nimo-KG.

För ytterligare information
Martin Olsson, vd Nimo-KG, 0418-44 64 43, martin.olsson@nimo-kg.se
Torsten Palmgren, försäljningschef Nimo-KG, 0418-44 64 49, torsten.palmgren@nimo-kg.se
Magnus Sjöbäck, pressansvarig Nimo-KG, 0704-45 15 99, magnus.sjoback@nimo-kg.se

Nimo-KG konstruerar och tillverkar maskiner för intern produkthantering. Företagets lyft- och tömningsutrustning (KG-lyften) har under årens lopp gjort företaget till ett välkänt varumärke i tillverkningsindustrin och livsmedelsbranschen. Varje år levereras över 200 maskiner till kunder över hela världen. Nimo KG har kontor i Kågeröd, Skåne. www.nimo-kg.se

Gå tillbaka till nyhetsflödet