2 april 2024

Global proteinproducent tar hjälp av Nimo-KG för att effektivisera tillverkningen

Nimo-KG har levererat sex maskiner till en internationell marknadsledande aktör inom animaliska proteiner för livsmedels- och dryckesindustrin. Skåneföretagets unika flexibilitet att kunna utveckla efter önskemål och behov spelade en viktig roll när kunden uppdaterade sin produktionslinje.

– Maskinerna vi har levererat är skräddarsydda för att kunna hantera kundunika grytor som har millimeterpression och ska ingå i en helt automatisk processhantering, där protein utvinns från benrester från slakteri. En stor del av Nimo-KG:s framgångar beror på vår expertis i att specialdesigna maskiner och produktionslösningar var varje specifik kund och deras unika produktionsmiljö, säger Martin Olsson, vd Nimo-KG.

Martin Olsson
Martin Olsson, vd Nimo-KG.

Beställningen var från början på två tömmar-maskiner men utökades snabbt till en leverans av fyra skräddarsydda fyllningsstationer med vågar och två tömnings- och tvättningsstationer med underliggande skruvficka.

– När vi fick inblick i vilka behov kunden hade i sin produktionsmiljö visade det sig att vi kunde hjälpa till med flera ytterligare komponenter. Uppdraget var att skräddarsy ett processteg bestående av de här maskinerna på en trång yta, och samtidigt bibehålla eller till och med ökade produktionseffektiviteten. Och det lyckades vi med. Vår flexibilitet innebär att vara lyhörd för våra kunder, det gör oss unika och bidrar till vår framgång. Arbetslaget gjorde ett väldigt bra arbete och som även har uppskattats av slutkunden.

Proteintillverkaren ligger i internationell framkant i sin sektor och omsatte förra året cirka en halv miljard kronor. Fabriken där Nimo-KG:s maskiner har installerats ligger i Sverige.

– De tillvaratar värdefulla råvaror från det som andra ser som avfall, och det är alltid inspirerande att bidra till en sådan produktionsprocess. Att en stor internationell aktör väljer maskiner och utrustning från Nimo-KG visar att vi fortsatt har en ledande position i branschen, säger Martin Olsson.

Läs mer om Nimo-KG:s produktutbud

Gå tillbaka till nyhetsflödet