17 november 2022

Flexibilitet och kundanpassningar gör Nimo-KG unika

Över 80 procent av Nimo-KG:s lösningar är designade efter kundens unika behov. Det är få produkter som tas direkt från en hylla på ett lager.  

–  Vår flexibilitet att kunna utveckla efter kundens önskemål och behov gör Nimo-KG unika, säger Martin Olsson, vd på Nimo-KG.  

Invigning av Findus produktionslinje med Nimo-KG

Invigning av Nimo-KGs lösning i Findus fabrik.

Att lyfta och tömma behållare är en vanligt förekommande process inom industrin, men som moment betraktat är oftast förutsättningarna olika för olika företag, vilket kräver unika lösningar. Det gäller inte minst livsmedelsindustrin där våra maskiner tömmer till exempel köttblock, köttfärs, korvsmet, frusna ärtor, salladsblad, jäsdeg, kaksmet, majonnäs, smält choklad, tomatsoppa och mycket mer. Olika fysiska förutsättningar påverkar ännu mer, de är bland annat behållarens storlek och utformning, takhöjd, tömningshöjd och intern logistik, för att nämna några faktorer.

– Vår utmaning är att lyssna till kundens behov och utifrån det designa en lösning för lyft och tömmare som är perfekt utformad för just deras verksamhet. De ska inte behöva anpassa processen efter maskinen, det är vi som anpassar maskinerna efter deras processer, säger Martin Olsson.

Det kan skilja mycket mellan olika leverantörer av maskiner inom samma bransch, därför är Nimo-KG:s produkter inte standardiserade. Hela 80 procent av det som säljs är i stället utvecklat efter behov och kundönskemål.

– Att vara flexibla är ett av våra ledord. Kunderna ska känna att vi finns där för dem och hittar lösningen efter deras förutsättningar. Flexibilitet innebär att vara lyhörd till våra kunder, det gör oss unika och bidrar till vår framgång, säger Martin Olsson, vd på Nimo-KG.

Food processing equipment

Nimo-KG levererar bland annat specialdesignade lösningar till bageribranschen, som har höga krav på kvalitet och hygien.

KG lyften

KG-lyften.

Gå tillbaka till nyhetsflödet