31 mars 2016

Tyska jätte-mejeriet väljer skånska Nimo-KG

Nimo-KG har levererat två lösningar till ett av Tysklands största mejeri, Müllermilch, som effektiviserar mejeriets produktion.

– Müllermilch är ett av över 20 företag i Müller-koncernen och när vi visar upp ett bra resultat av den här första leveransen finns stora möjligheter för ytterligare ordrar, säger Peter Becker, försäljningschef och projektledare på Nimo-KG.

Müllermilch tog första kontakten och vid det inledande mötet upptäcktes att Nimo-KG tidigare levererat produktionslösningar till andra företag inom Müller-koncernen.

– Våra partnerbolag som tidigare arbetat med Nimo-KG hade enbart goda erfarenheter av samarbetet och kunde rekommendera dem, säger Thomas Kösters, Head of fruit processing hos Müllermilch.

Müllermilch tog den första kontakten. Vid det inledande mötet upptäckte båda parter att Nimo-KG tidigare levererat produktionslösningar till andra företag inom Müller-koncernen.

– Våra partnerbolag som tidigare arbetat med Nimo-KG hade enbart goda erfarenheter av samarbetet och kunde rekommendera dem. Detta tillsammans med att Nimo-KG levererade en väldigt bra offert underlättade så klart vår beslutsprocess betydligt, säger Thomas Kösters, Head of fruit processing hos Müllermilch.

För Nimo-KG är affären en väg in till ytterligare uppdrag. Dessutom är det ett bevis på att företaget står sig väl på den internationella marknaden.

– Det här är absolut ett tydligt tecken på att vi befinner oss i en bra position även internationellt. Vi och våra lösningar inom produkthantering har bevisligen ett gott rykte i Tyskland vilket bäddar för fortsatt expansion, säger Peter Becker.

För ytterligare information
Martin Olsson, vd Nimo-KG, 0418-44 64 43, martin.olsson@nimo-kg.se
Peter Becker, försäljningschef Tyskland Nimo-KG, 0418-44 64 53, peter.becker@nimo-kg.se
Magnus Sjöbäck, pressansvarig Nimo-KG, 0704-45 15 99, magnus.sjoback@nimo-kg.se

Gå tillbaka till nyhetsflödet