13 februari 2018

Svensk ammunitionstillverkare tar hjälp av Nimo-KG

En svensk ammunitionstillverkare vänder sig till Nimo-KG för att uppgradera delar av produktionsutrustningen. En skräddarsydd lyft- och tömmare för hantering av tomhylsor installerades för ett par veckor sedan.

– Kunden behövde ersätta en maskin som varit i bruk ett tag. Vi utgick från vår tömmare av modellen SK 800 MK2 och anpassade den helt efter deras behov, säger Anders Pålsson, säljare hos Nimo-KG.

Största delen av Nimo-KG:s uppdrag kommer från livsmedelsbranschen men skåne-företaget har även lång erfarenhet av uppdrag inom den mekaniska industrin. Oavsett vilken typ av bransch det handlar om så är processen vid nya uppdrag densamma.

– Oftast besöker vi kunden för att se hur våra maskiner behöver anpassas för att passa in i den befintliga produktionslinjen. I detta fall fick vi anpassa vår maskin till en befintlig räls som svänger. Lösningen fungerar väl och kunden, som är en svensk ammunitionstillverkare, har nu återkommit med en förfrågan på ytterligare en liknande maskin, säger Anders Pålsson.

Gå tillbaka till nyhetsflödet