9 december 2021

Nimo-KG levererar till världsledande producent av djurfoder

SK1600HA-T

Nimo-KG levererade nyligen en maskin av modell SK1600HA-T till en av världens största tillverkare av djurfoder.

Nimo-KG levererade nyligen en maskin av modell SK1600HA-T till en av världens största tillverkare av djurfoder. Maskinen är en modifierad och uppdaterad version av en tidigare maskin från Nimo-KG, och kommer att installeras i Frankrike under december.

– Kunden var mycket nöjd med befintlig maskin, men behövde hantera mer vikt, samtidigt som den skulle ha samma position i produktionslinjen. Det krävdes en del tekniska och designmässiga utmaningar, med det är inget ovanligt för oss att skräddarsy och modifiera maskiner och utrustning för att tillgodose kundernas behov, säger Carina Thern, säljare på Nimo-KG.

Kunden har sedan 20 år tillbaka en hydraulisk tömmare av modell SK1200HA-T på räls från Nimo-KG, och behövde nu ersätta den med en liknande maskin men med möjlighet till högre lastkapacitet och samtidigt passa till befintlig räls i produktionslinjen.

– Slutresultatet blev en uppdaterad och modernare version av tidigare levererad maskin, med förstärkt och kraftigare konstruktion och millimeteranpassning till befintlig räls.

Djurfoder-tillverkaren är en del av en multinationell koncern som även är inriktad på konfektyr och har flera av världens mest kända chokladvarumärken i sin produktportfölj. För att överhuvudtaget bli leverantör till denna kund, fick Nimo-KG genomgå en omfattande kvalitetsgranskning för att kunna börja leverera utrustning till dem.

– Eftersom vi nu är godkänd direktleverantör har vi därmed också möjlighet att få uppdrag från andra företag inom koncernen. Vi har redan fått förfrågningar på olika maskiner, bland annat från bolag med verksamhet i Mexiko, säger Carina Thern.

Gå tillbaka till nyhetsflödet