17 november 2021

Nimo-KG levererar 17 maskiner till en av Nordens ledande aktörer inom frukt och grönt

Nimo-KG kommer inom kort leverera 17 maskiner till en nybyggd fabrik tillhörande en av Nordens ledande leverantörer av frukt och grönt.

Anders Pålsson, säljare Nimo-KG och SK 800 MKB

Produkthanteringsföretaget Nimo-KG kommer inom kort leverera 17 maskiner till en nybyggd fabrik tillhörande en av Nordens ledande leverantörer av frukt och grönt. Efter att kunden sett Nimo-KG:s maskiner på nära håll bestämde de att samtliga lyftar i den nya fabriken skulle ha motsvarande lösning.

– Vi kommer leverera nio maskiner direkt till slutkunden, samt ytterligare åtta maskiner via en maskinbyggare som ska levererar nya produktionslinjer till fabriken, säger Anders Pålsson, säljare på Nimo-KG.

När slutkunden kontaktade Nimo-KG för första gången var de ute efter en tömmar-maskin, och Nimo-KG föreslog en lösning där maskinen drivs av remmar i stället för kedjor.

– När kunden senare besökte en systerfabrik dit vi tidigare levererat remdrivna maskiner, bestämde de sig för att samtliga lyftar i deras nybyggda fabrik både skulle vara remdrivna. Detta gjorde att också leverantören av de nya produktionslinjerna vände sig till oss för att få vår SK 800 MKB integrerad med var och en av deras åtta linjer.

Nimo-KG kommer leverera 15 remlyftar i modellen SK 800 MKB och två remdrivna vertikaltransportörer. De remdrivna maskinerna har flera fördelar jämfört med kedjedrivna.

– Remmarna leder till bättre hygien och enklare underhåll, de är lätta att rengöra, tål starka kemikalier och behöver varken smörjas eller sträckas. Remlyften passar alla företag inom livsmedelsbranschen med krävande produktionsprocesser och höga krav på hygien.

Maskinerna som säljs till återförsäljarna levererar Nimo-KG inom kort eftersom de ska integreras i produktionslinjer, medan de som går direkt till slutkunden levereras i februari 2022.

– Det är alltid kul när en så här stor kund ger oss förtroende att utrusta en helt ny fabrik, och vi ser fram emot att både leverera maskinerna och vara ett stöd under installation och driftsättningen, säger Anders Pålsson.

Gå tillbaka till nyhetsflödet