2 november 2015

Nimo-KG i samarbete med Tetra Pak och Orkla Foods

Den 28 oktober invigdes Orkla Foods nya kokanläggning i fabriken i Tollarp, Nordens största syltfabrik. Nimo-KG har tillsammans med Tetra Pak levererat och installerat den nya anläggningen.

– Vi har ingått i en projektgrupp tillsammans med Tetra Pak och Orkla Foods, och har levererat två lyftar som kommer serva fabrikens tankar. Vi har arbetat på plats under installationen och haft en tät kundkontakt under hela processen, säger Peter Becker, försäljningsansvarig på Nimo-KG.

I fabriken tillverkas 18 000 ton sylt och marmelad varje år, under varumärken som Önos, BOB och Felix. Peter Becker är nöjd med både leveransen och samarbetet.

– Både installationen och samarbetet med de andra aktörerna har gått väldigt bra. Vi har lyssnat på deras behov och önskemål, Orkla Foods är nöjda med anläggningen och produktionen i fabriken återupptas på måndag, säger Peter Becker.

För Orkla Foods innebär den nya anläggningen bland annat minskad energiförbrukning och sänkta underhållskostnader, samt större säkerhet för operatörer och underhållspersonal.

– Operatörerna har varit med och designat anläggningen i väldigt hög utsträckning. Nu kan man arbeta från golvnivå och behöver inte längre klättra i trappor, säger platschefen Erik Wendel, till HD-Sydsvenskan.

På bilden ser vi Erik Wendel, platschef, och Patrik Andersson, vd Orkla Foods Sverige, klippa bandet till den nya kokanläggningen i Tollarp.

Gå tillbaka till nyhetsflödet