24 april 2023

Nimo-KG förstärker – Tina Wessfeldt ny konstruktör

Tina Wessfeldt är Nimo-KG:s nya konstruktör. Efter 17 år som bland annat Technical Product Expert och Senior Mechanical Designer på Tetra Pak ville hon ha en ny utmaning och Nimo-KG passade alla hennes önskemål.

– Jag ville jobba med konstruktion där varje ny produkt är unik och där vi tillsammans med kunden utvecklar och förfinar maskiner för deras specifika behov. Precis det får jag göra hos Nimo-KG. Jag började direkt arbeta med ett större utvecklingsprojekt och det är både spännande och givande att lära känna företaget, kunderna och produkterna, säger Tina Wessfeldt, konstruktör hos Nimo-KG.  

Nimo-KG Tina Wessfeldt har en gedigen karriär som konstruktör på Tetra Pak bakom sig. Hon arbetade där en tid som produktägare inom förpackningssidan men störst erfarenhet har hon från konstruktion inom processindustrin av exempelvis tryckkärl och tankar. Som konstruktör hos Nimo-KG kommer hon konstruera kundanpassade maskiner till bolagets kunder inom främst livsmedelsindustrin.

– Jag ser fram emot att arbeta nära kunderna och vara med i projekten från förfrågan till implementering. Att leverera skräddarsydda maskiner gör att jag hela tiden måste utvärdera vad vi gjort tidigare och hur vi kan vidareutveckla produkterna för att göra kunden tillfredsställd.

Efter en månad i Nimo-KG:s kontor i Kågeröd har Tina kommit in bra både i verksamheten och i arbetslaget.

– Jag trivs jättebra och uppskattar skillnaden i att arbeta med en handfull kollegor jämfört med att vara på ett stort multinationellt företag. Här krävs det en rakhet och tydlighet eftersom vi alla förlitar oss på varandra, och det är tydligt att det finns i företaget, säger Tina Wessfeldt.

– Tina har värdefull erfarenhet, både av konstruktion och att arbeta med kunder inom livsmedelsindustrin. Hon kommer vara en stor tillgång för oss och våra kunder, det är kul att kunna välkomna henne in i gänget, säger Martin Olsson, vd Nimo-KG.

Gå tillbaka till nyhetsflödet