7 juli 2021

Millimeteranpassad satsningsstation nu levererad till kund i charkuteribranschen

För 20 år sedan installerade Nimo-KG en första satsningsstation till en kund som verkar i charkuteribranschen. När det nu var dags att ersätta maskinen fick åter Nimo-KG uppdraget, fast med nya önskemål och kravspecifikationer. Satsningsstationen skulle bland annat kunna hantera fler och större behållare.

– Det är fantastiskt att återigen få förtroendet från kunden, efter 20 år är det inte självklart. Men de är uppenbarligen nöjda med kvaliteten på våra maskiner. Nu har vi specialanpassat en satsningsstation och mött kundens önskemål att hantera större och fler behållare vid packning av kött, säger Anders Pålsson, säljare på Nimo-KG.

Charkuteriföretaget hade en satsningsstation som Nimo-KG levererade för 20 år och som behövde ersättas. Utmaningen var nu att den nya maskinen även skulle hantera en behållare som var 200 mm bredare än den tidigare och dessutom tre mindre behållare i en och samma tömmarstation.

– Den här maskinen är i princip fem sammanbyggda hydraul-tömmare för storbehållare. Tömningen görs till en upphängd 200-liters skänkvagn i en vågvagn. Vågvagnen hänger på en räls som flyttas manuellt mellan de olika stationerna med olika produkter i storbehållarna, för att på så sätt blanda efter ett recept för i det här fallet charkprodukter.

Stationen som levererats har inneburit ett konstruktionsarbete som krävt noggrann millimeterprecision.

– Det har varit en lång process, men nu är vi i mål och har uppnått det önskade resultatet. Förhoppningsvis kommer kunden använda satsningsstationen en lång tid framåt eftersom flexibiliteten gör att den kan hantera så många olika behållare.

– Satsningsstationer finns i många branscher eftersom den kan lyfta och tömma olika slags varor, vår anpassning gör att den även kan användas till andra produkter som till exempel müsliblandningar och grönsaksblandningar, säger Anders Pålsson, säljare på Nimo-KG.

Läs mer om Nimo-KG:s vågar och satsningsstationer.

Gå tillbaka till nyhetsflödet