25 september 2017

Kraftig orderökning för Nimo-KG – fullbelagda året ut

Nu har Nimo-KG mer att göra än vanligt. Första halvåret 2017 gick bättre än väntat för skåneföretaget, och med en kraftigt ökad orderingång sedan midsommar arbetar Nimo-KG nu för att möta efterfrågan och leverera den växande högen av ordrar.

– En vanlig månad får vi två till tre ordrar på stora maskiner, i augusti fick vi hela tio nya ordrar. Störst efterfrågan har vi från Tyskland och Frankrike och det är våra lyftar som är mest populära. Vi tittar på att rekrytera ytterligare konstruktörer för att kunna möta efterfrågan, säger Martin Olsson, vd för Nimo-KG.

Nimo-KG:s goda internationella rykte sprider sig och får hjälp av en fortsatt högkonjunktur i Europa.

– Vi använder alla resurser vi har tillgängliga för att möta efterfrågan. Vid en ordertopp som denna kan det vara svårt att hålla samma leveranstider som kunderna är vana vid men för oss är det alltid viktigast att säkerställa kvaliteten och säkerheten i varje enskild maskin och leverans.

Många av ordrarna kommer från charkindustrin och bageribranschen, två segment som Nimo-KG har stor kunskap och lång erfarenhet av

– Majoriteten av de maskiner vi levererar är skräddarsydda för kunden för att passa in i deras produktionsprocess. Det ställer höga krav på oss som leverantör men det är också där vår expertis ligger. Det är därför kunderna vänder sig till oss.

Nimo-KG tror att orderökningen kommer hålla i sig ytterligare några månader och om efterfrågan fortsätter växa in i 2018 för skåneföretaget så är tillskott i arbetslaget en nödvändighet.

– Samtidigt som vi arbetar hårt för att designa och konstruera de beställda maskinerna så har vi många offerter ute. Vi förväntar oss fortsatt hög efterfrågan i hela branschen året ut.

Nimo-KG konstruerar och tillverkar maskiner för intern produkthantering. Företagets lyft- och tömningsutrustning (KG-lyften) har under årens lopp gjort företaget till ett välkänt varumärke i tillverkningsindustrin och livsmedelsbranschen. Varje år levereras över 200 maskiner till kunder över hela världen.

Gå tillbaka till nyhetsflödet