14 september 2022

Efter åtta levererade lyftar – Mer på gång för Nimo-KG hos svenska verkstadsjätten

Affärsrelationen började med ett önskemål om hur en plastbehållare skulle kunna tömmas i en befintlig processmaskin, utan något spill.  I dag har Nimo-KG försett den svenska multinationella tillverkaren med åtta lyftar fördelat på tre mobila linjer, samtliga helt dedikerade till att tömma ur dess innehåll till nästa del i produktionsprocessen.

– Mer är på gång, säger Anders Pålsson, nordisk säljchef Nimo-KG.


Anders Pålsson, nordisk säljchef Nimo-KG.

Det började med en kontakt 2016. Den svenska verkstadsjätten var i behov av en tömningslösning. Uppgiften var enkel, allt metallinnehåll i en plastbehållare skulle tömmas utan något som helst spill. Nimo-KG:s lösning var att utgå ifrån deras golvmonterad enpelarlyft vid modellnamn SKV-300C3.

– Vår lyft/tömmare fungerade precis som kunden önskade. Kort därefter hörde de av sig igen och behövde fler maskiner, men att dessa enkelt skulle kunna anpassas för en full automatiserad drift i framtiden. Hittills har vi levererat 8 maskiner, anpassade för olika mottagare.

Och nyligen fick Nimo-KG ytterligare en ny order på ett par nya maskiner.

– Denna gång kommer ordern från en maskinbyggare som fått rekommendationer av verkstadsjätten att gå på samma koncept som övriga maskiner vi levererat. Att våra uppdragsgivare rekommenderar oss och våra lösningar till andra är ett tydligt kvitto på att de är nöjda och att vi levererar hög kvalitet, säger Anders Pålsson.

SKV-300C3:

  • Enpelarlyft som används inom livsmedelsindustrin för lyft och tömning av 200/300 liters skänkvagnar till formningsmaskin, påfyllare, kvarn, blandare med mera.
  • Finns som standard i golvmonterat och transportabelt utförande.
  • Kan anpassas efter kundens behov och även anpassas för att hantera andra behållare.
  • Hastighet: 5,7 m/min.
  • Max lyftkapacitet: 350 kg inklusive container
Gå tillbaka till nyhetsflödet